top of page

AIXÒ JA S'ACABA

Vam obrir les portes a una nova assignatura universitària amb expectatives incertes respecte tot allò que aprendriem al trasncurs de tot l’any. Vam començar a donar les primeres passes amb dubtes, però amb trepitjada ferma, ja que la nostra curiositat i motivació eren potencialment elevades. Teniem ganes d’adquirir nous recursos i noves estratègies però, certament, vam començar pensant que la matèria es centraria en les habilitats personals de dibuix i de pintura per tal de perfeccionar-les, ja que aquests han estat els enfocs rebuts des d’altres didàctiques des de la universitat. Partint d’aquest inici, al llarg de la primera classe, la Julieta ens va presentar un text a través del qual s’evidenciava la retallada de creativitat per part de les escoles. Les quatre components del grup ens vam sentir molt identificades, ja que hem viscut l’Educació Visual i Plàstica com a molt pautada i centrada en la habilitats molt concretes, sense possibilitat d’explorar amb materials realment desconeguts a través dels quals es poden extreure idees o creacions de gran valor creatiu i imaginatiu, al mateix temps que es treballen diversos tipus de destreses.

 

En aquesta línia, vam connectar amb l’assignatura a mode creixent al llarg de les diverses sessions, ja que se’ns anaven proposant diversitat d’activitats que permetien el treball en grup de manera conjunta i constructiva al mateix temps que s’extreien estratègies per a treballar les competències, la imaginació i la creativitat de manera personal, col·lectiva i d’aplicació en una aula. Per tant, els nivells de funcionalitat i motivació eren esglaons ascendents que avançaven en conjunt. En definitiva, a dia d’avui, considerem que hem realitzat un progrés absolutament enriquidor a nivell personal que ens ha ajudat tant a nosaltres com als alumnes que tindrem en un futur a gaudir de l’art de manera interdisciplinaria, tot connectant constantment coneixments i capacitats de multiciplicitat d’àmbits i matèries. Podriem dir que hem acabat traspassant la línia del conformisme i de l’enfoc de l’Educació Artística tal com l’enteniem anteriorment, tot proporcionant-nos eines i recursos per a fer-nos conscients del potencial creador i artístic que tota persona ja incorpora de manera innata en el seu interior i de tot allò que pot aprendre, al mateix temps dels altres.

 

Pel que fa al blog, creiem que ens ha ajudat a reflexionar i a consolidar la pràctica que realitzàvem a classe, a la vegada que ampliàvem els continguts treballats a partir d’una recerca i buscàvem la utilitat de cada activitat amb els nens i les nenes. En el primer mòdul, les entrades les vam fer de forma individual i després les revisàvem de forma conjunta. En els darrers mòduls, la redacció la compartíem per parelles, fet que proporcionava més enriquiment en el contingut i en les reflexions. Hem intentat portar-les sempre al dia encara que sabem que hi ha hagut vegades que ens hem endarrerit; sobretot, quan les entrades les fèiem individualment perquè suposava un major esforç. Per altra banda, creiem que hem realitzat una bona feina, que hem inclòs totes les entrades demanades acompanyades d’imatges i que ens hem fet propi el nostre blog coneixent aquesta nova eina digital que és el wix de la qual no teníem constància anteriorment i que és realment útil i pràctica.

 

Tenint en compte l’avaluació del grup, considerem que hem treballat molt bé, utilitzant sempre un llenguatge inclusiu i de respecte entre nosaltres. A la vegada, hem realitzat un treball col·laboratiu de consens entre totes les membres del grup. Som un grup exigent, competent i perfeccionista i, això fa que triguem més temps del que hauríem de trigar però, al final, tots els retocs, petits detalls modificats o alteracions en la feina feta proporcionen un resultat final increïble i amb el qual estem molt satisfetes grupalment. Els valors que ens caracteritzen són la participació activa, l’honestedat, la creativitat i la dedicació. Totes quatre ens hem implicat al màxim durant tot el curs, alguns moments més que d’altres, gaudint de tot el que fèiem. Sempre hem tingut interès, motivació i actitud per a la participació en les diferents activitats. A la vegada, hem assistit amb ganes i il·lusió per aprendre tant de les activitats presentades per la professora com de les activitats realitzades pel nostre grup i pels companys.

 

Com a grup, hem estat molt còmodes treballant juntes. Les quatre tenim ritmes de treball diferent i unes habilitats que es complementen per tal de sumar forces i fer-ho el millor que podem. Ja havíem treballat anteriorment juntes i estem molt felices de poder compartir els nostres aprenentatges de forma conjunta. A més, encara que ja fa tres anys que ens coneixem, no deixem mai de sorprendre’ns i d’aprendre coses les unes de les altres.

 

Finalment, volem donar les gràcies a la Julieta que en tot moment ens ha guiat, ajudat i motivat per arribar als nostres objectius, tant de les activitats com els del grup i els personals. Per això, per agrair-te la teva feina i l’interès i esforç cap a tots nosaltres, et volem dedicar aquesta fita en anglès, que expressa el que ets com a docents, i que, a la vegada, esperem ser en un futur no molt llunyà. “The best teacher are those who show you where to look, but don’t tell you what to see” (Alexandra K. Trenfor). Per tant, tal com has intentat plasmar al llarg del curs, no hem de crear robots, sinó individus crítics capaços de valdre’s per si mateixos. Els docents només són l’ajuda que guia als nens i les nenes pel camí correcte.

© 2023 by Art School. Proudly created with Wix.com

  • c-facebook
bottom of page